Afbeeldingen

Weergave van 1 genest reactie
 • Auteur
  Berichten
  • #3300
   Marcel_M
   Bijdrager

   Vraag aan de ontwerpers van GDP: de afbeeldingen die getoond worden na het genereren van de GDP website zijn van een zeer magere kwaliteit, de thumbnails zijn 4 kb groot (of moet ik zeggen klein). Dat stamt nog uit de tijd dat we met een 14.4 modem werkten. Tegenwoordig heeft (bijna) iedereen breedband. Kunnen die thumbnails niet naar bv. 20 kb? Uiteraard mogen ook de gewone afbeeldingen best wel wat groter, zodat je de personen daadwerkelijk nog kunt herkennen.
   Met groet, Marcel Mentink

  • #3301
   btw
   Bijdrager

   Het heeft eigenlijk meer te maken met de hoeveelheid ruimte die men krijgt bij de provider van de website… dat is nog steeds vaak slechts 100 MB of zo, en die zijn toch snel vol met grotere afbeeldingen.
   Er kan uitgevinkt worden “thumbnails als aanwezig”. (instellingen-web-opstellen). De oorspronkelijke foto’s komen dan in de website.
   Maar men kan in het dossierscherm (het scherm waarin men foto’s groot bekijkt) een “thumbnailgrootte” instellen. Die staat standaard op 200, wat wil zeggen dat de thumbnails maximaal 200 pixels breed of hoog worden. Zet dat getal op 1000, dan maakt GDP veel grotere thumbnails,
   Kies dan onder dossierhandelingen “maak thumbnails – alle (duurt lang)”. GDP maakt dan alle thumbnails overnieuw.
   De website uitvoer bevat die thumbnails. Dus dat is misschien een oplossing voor u.
   Kiest u ook de nieuwe zoom-wijze voor dossiers in de website ? (de image popup met zoom. Zie instellingen-web-opstellen)

Weergave van 1 genest reactie
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar top