Overlijden standaard-keuze = 110 jaar

Home Forums Hulpvragen Genealogieprogramma’s GensDataPro Overlijden standaard-keuze = 110 jaar

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #1775
   Simsgen
   Deelnemer

   Kan er bij een volgende update/upgrade een keuze-vinkje komen om ‘Overleden na 110 jaar’ automatisch in te stellen? Hierachter kan dan misschien een keuzevinkje komen: “Overleden”, waarmee bij iedereen die geen overlijdensdatum heeft, ‘Overleden: Ja’ komt te staan?
   Zoals onder de tab: ‘Rapportage – Overig en instellingen: Keuzevink: Alleen getrouwd aannemen bij harde datum of plaats.

   • Dit onderwerp is gewijzigd 1 jaar, 4 maanden geleden door Simsgen.
  • #1790
   btw
   Deelnemer

   … maar dan zou iemand die 112 is en nog helemaal niet dood is toch onterecht als overleden worden bestempeld ? Wat is de toegevoegde waarde hiervan ?

   • #1798
    Simsgen
    Deelnemer

    Om dezelfde reden dat de ‘maximum leeftijd’ 110 jaar is ….. En hoeveel mensen worden ouder 110 jaar? Maar de ‘Maximumleeftijd 110’ kan ook verhoogd worden, dus dan zou dit ook ingesteld kunnen worden. Waarom is trouwens voor ‘Maximumleeftijd 110’ gekozen? Mocht je familie zijn van ‘Anna Brasz-Later’ (de oudste nog levende mens in Nederland 😀) en haar in je stamboom hebben dan weet je dat ook en dan haal je het vinkje bij haar weg. Het ‘overleden-vinkje’ zou net als het ‘dood geboren-vinkje naast ‘Overlijden’ zichtbaar kunnen zijn.
    De reden is dat ik bij de personen waarvan ik (nog) geen ovl datum heb, netjes ‘Overleden’ wil hebben staan. En als ik dat, i.p.v. handmatig bij elke persoon moet doen, met één druk op de knop kan invullen, leek mij dat makkelijker.

    Een andere vraag wat kan de reden zijn dat het programma bij ‘Dubbele punten’ op 90% stopt en het programma zelfs niet meer reageert? Het is tot nog toe alleen bij de Parenteel en Genealogie uitvoer.

Weergave van 1 reactie thread
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar top