Tabblad Bestand en tabblad Beeld in GDP3

Home Forums Hulpvragen Genealogieprogramma’s GensDataPro Tabblad Bestand en tabblad Beeld in GDP3

Weergave van 5 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #1708
   hcatencate
   Bijdrager

   In GDP3 wordt bij het aanklikken van het het tabblad ‘bestand’ optie ‘GDP3 bestand openen’, de map gddata1 geopend, maar is de optie ‘beschikbare bestandensets’ zoals zoals in GDP2 niet aanwezig..
   Ook is in het tabblad ‘beeld’ in GDP3 geen optie ‘doorzoek bestandensets scherm’ aanwezig, zoals in GDP2.
   Lijkt mij dat dit een fout in de programmering is. Hoop op snel herstel.

  • #1716
   btw
   Bijdrager

   Beschikbare GD2 bestandensets zijn nog te vinden in het open GD2 bestandenset scherm.
   GD3 bestanden worden getoond in het open GD3 bestanden scherm, en dat scherm is leeg omdat u nog geen GD3 bestanden heeft.
   Een scherm dat van GD3 bestanden de aantallen direct laat zien is er (nog) niet.
   De “doorzoek bestandensets” optie is niet meer aanwezig.

  • #1799
   hcatencate
   Bijdrager

   Ik heb 72 bestandensets GD2 (ca.80.000 pers.) geconverteerd naar GD3 bestandensets. Deze bestandensets zijn te vinden in de map datagd1. Het is mij n iet duidelijk waarom er bij het programmeren van GDP3 niet gelijk een ‘doorzoek bestandensets’ is aangemaakt. Lijkt mij toch geen al te groot probleem. Nu moet er door de hele map datagd1 gescrolled worden.
   Al helemaal is het mij niet duidelijk waarom een essentieel onderdeel als ‘doorzoek bestandensets’ niet meer aanwezig is.
   Eén voorbeeld: na de bestandensets geconverteerd te hebben, kreeg ik een vraag van iemand over een familielid. Met het in GD2 aanwezige ‘doorzoek bestandensets’ zou ik deze persoon snel gevonden hebben. Nu moet ik in het slechtste geval 72 bestandesets GD3 één voor één openen en doorzoeken om de persoon te vinden. Voor mij dus een raadsel waarom deze optie er niet meer is.
   Verder kwam ik tot de ontdekking, dat het aanmaken van een HTM uitvoer niet naar behoren verloopt. De startpagina wordt niet getoond en ook de genealogie/parenteelpagina niet. Het indexscherm wel. Als ik dan een persoon aanklik opent zich wel de persoonspagina met daarna heel even de genealogie/parenteelpagina. Kortom het werkt niet. Ik mag aannemen dat bij de conversie van de GD2 instellingen voor het aanmaken van een HTM uitvoer deze ook in GD3 gewoon zouden moeten werken. Met GD2 was er geen enkel probleem met het aanmaken van deze bestanden voor mijn website.
   Met het ‘read only’ maken van GD2, is er ook geen mogelijk om daarop terug te vallen. Erg teleurstellend allemaal. Hoop daarom op een snelle upgrade.

   • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar, 1 maand geleden door hcatencate.
   • #1953
    hcatencate
    Bijdrager

    De nadere verklaring waarom bij het aanmaken van de HTM uitvoer deze niet zichtbaar werd, blijkt dat Firefox dit om een of andere reden blokkeert.
    Met IEX werkt alles zoals het hoort. Hierbij mijn excuus dus. Weet iemand een oplossing voor dit probleem met Firefox.

  • #1919
   hcatencate
   Bijdrager

   Een correctie op mijn vorige bericht: In de 2e regel moet i.p.v. ‘doorzoek bestandensets’ staan ‘beschikbare bestandensets’.
   Volgende opmerking:
   Bij het samenstellen van een RTF uitvoer in GD3 krijg ik alleen de bijgehorende foto’s in de uitvoer, als ik deze in de algemene opmerkingen heb geplaatst.
   In GD2 was dit niet nodig. Met de beide opties ‘opmerkingsfoto’s in uitvoer’ en Volledige dossiers (bij alg opm apart)’, kwamen alle foto’s in de RTF uitvoer..
   Het is erg omslachtig om bij veel foto’s, deze eerst in de algemene opmerkingen te moeten plaatsen.

  • #1970
   hcatencate
   Bijdrager

   Bij RTF uitvoer in GD3 worden personen afgeschermd. Dit zou niet moeten gebeuren en alleen van toepassing zijn in HTM uitvoer. Nu moet ieder nog levend persoon, wil men deze in de RTF uitvoer hebben aangevinkt worden met ‘toestemming voor publicatie”. Lijkt mij toch niet de bedoeling.

   • #1973
    Simsgen
    Bijdrager

    Het afschermen van alle personen in RTF-uitvoer bestond ook al in GD2.9. Misschien is bij u het vinkje voor ‘Afschermen’ automatisch aangezet door het programma. Wat conform de nieuwe privacy regels juist is.
    ‘Afschermen’ staat onder de tab RTF uitvoer – Afschermen .

    • #1980
     hcatencate
     Bijdrager

     Inderdaad stond het vjnkje aan. Dank voor de aanwijzing.

  • #2177
   hcatencate
   Bijdrager

   Ik bemerk dat bij het aanmaken van een genealogie/parenteel voor het internet, dat in de aangemaakte persoonspagina’s de kinderen met nageslacht niet gelinkt zijn aan hun persoonspagina. Waar ligt dit aan?

Weergave van 5 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar top