Tekst toevoegen bij een persoon of relatie

Home Forums Hulpvragen Genealogieprogramma’s GensDataPro Tekst toevoegen bij een persoon of relatie

Weergave van 1 genest reactie
 • Auteur
  Berichten
  • #3901
   Wim van Duuren
   Bijdrager

   Ik heb versie 3.0.2.7
   Waar kan ik het beste extra tekst toevoegen dat betrekking heeft:
   – op de persoon?
   – op een relatie?

   B.v. informatie over een bedrijf dat failliet is gegaan.
   Of een echtpaar dat pleegkinderen in huis heeft gehad

  • #3903
   btw
   Bijdrager

   GensDataPro kent bij personen en relaties een algemene opmerking, en “rubriekopmerkingen”.
   Die laatste zijn bedoeld voor korte toevoegingen aan een plaats of een datum. Er mag eindeloos lange tekst in maar dat wordt niet mooi n e uitvoer. Denk eerder aan een ziekenhuisnaam bij de geboorteplaats van een persoon, en een tijd bij een datum, en eventueel een kort woord waaraan iemand is overleden (ouderdom, ziekte).
   De algemene opmerking is het bovenste opmerkingenveld. Daar is het de bedoeling dat u een zo leesbaar mogelijke biografie zet over de persoon.. Zolang u die niet weet zet u daar gewoon de notities die u krijt wil, maar voor een serieuse uitvoer is het mooi om daar een goed lopende biografie te plaatsen. Er kunnen foto’s in de opmerking worden geplaatst die dan in MSWord in de tekst zullen staan. U kunt teksten verbergen door ze tussen [[vierkante haken]] te zetten.
   De algemene opmerking van de relatie zou gebruikt kunnen worden voor algemene notities van de relatie… meestal is het mooier om de langere opmerking bij de personen te houden (behalve natuurlijk de rubriekopmerkingen van de relatie)
   Bekijk eens de help-basishandelingen, de filmpjes op http://www.gdp3.nl en overweeg één van de cursusboeken van geneaducatie.nl

Weergave van 1 genest reactie
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar top