UID standaard laten of aanpassen aan eigen bestand?

Home Forums Hulpvragen Genealogieprogramma’s GensDataPro UID standaard laten of aanpassen aan eigen bestand?

Weergave van 3 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #2580
   Roelien
   Bijdrager

   Is het juist dat GDP zelf IUD codes aanmaakt? En dat deze UID codes bij een tweede bestandenset ook worden aangemaakt en dan precies hetzelfde kunnen zijn als bij de eerste bestandenset?
   Stel dat je uiteindelijk bestandenset 1 en 2 zou willen koppelen: kunnen deze UID codes dan conflicten geven of elkaar overschrijven?

  • #2581
   btw
   Bijdrager

   Gebruikers kunnen hun eigen brontypes aanmaken. Heb je veel visitekaartjes en wil je die als brontype apart in de web uitvoer , dan zou je er zelf een brontype voor kunnen aanmaken. Maar de meest gangbare brontypes heeft GDP zelf al gemaakt. De brontypes die GDP zelf maakt krijgen een UID. Die brontypes kunt u ook niet meer bewerken. Die brontypes wijzigen ook nooit. Bij samenvoegen worden deze brontypes -als ze al bestaan- op “verwijderd” gezet zodat er altijd maar één brontype met een uniek uid is. Het uid staat in de keuzelijst tussen [vierkante haken].
   De BS registers zijn bedoeld voor wie heel veel personen uit de burgerlijke stand aan één bron wil hangen, met aktenummer in de bronkoppeling. Maar wie voor elke akte een aparte bron wil maken (omdat hij/zij daar een scan van heeft) die kan nu beter de BS geboorte, overlijden, etc acte nemen. Dat RBS nummer is daarin een onderdeel van het inventarisnummer. Het gaat er natuurlijk vooral om dat iemand anders met de gegevens de bron kan terugvinden.
   Er is wel een huwelijksakte [uid=30].
   Een graf is er nog niet. Maar er zijn er nog heel veel meer bronnen te verzinnen: gaardersboeken, militaire bronnen, slavenregisters. De set die nu meekomt vonden we voorlopig wel goed.

  • #2608
   vanBommel
   Bijdrager

   In de loop der jaren heb ik een groot aantal nieuwe brontypes aangemaakt. De lijst is nu behoorlijk lang en ik zou het liefst een aantal brontypes die ik nooit gebruik verwijderen. Zo zou ik bijv. de bronnen BS Geboorteregister, BS Huwelijksregister , verwijderd (type…) en een groot aantal andere bronnen waarvoor ik nieuwe heb gemaakt uit de lijst halen. Is dat mogelijk?

  • #2629
   btw
   Bijdrager

   De door GDP voorgeschreven brontypes (de brontypes met een gdpid) kunnen niet verwijderd worden. Uw eigen brontypes kunt u verwijderen zodra er niet één bron meer is die dit type als brontype heeft. De verwijderde types komen in een volgende versie niet meer in het keuzeveld.

Weergave van 3 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar top