Update website geblokkeerd door Norton

Home Forums Hulpvragen Genealogieprogramma’s GensDataPro Update website geblokkeerd door Norton

Weergave van 6 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #3018
   Simsgen
   Bijdrager

   @programmeur en @it-afdeling NGV.
   Wilt u aub zorgen dat de website waarop u de updates publiceert zo beveiligd wordt, dat Norton (en waarschijnlijk ook andere virusscanners) deze accepteert? Ik moet te veel instellingen veranderen, daar voel ik weinig voor.
   Zet gewoon een link hier in het forum, dan is alles opgelost.

  • #3050
   Simsgen
   Bijdrager

   Gaat iemand van de technische afdeling van het NGV hier nog wat aan doen?

   • #3068
    Simsgen
    Bijdrager

    Toeval of niet (Ik denk het niet!). Nadat ik de website had bezocht ‘onder bescherming van Norton’ werd ik 2 uur later gebeld door ‘een medewerker van Microsoft’ die me vertelde dat mijn computer onveilig zou zijn. Uiteraard geloofde ik hem niet en heb de verbinding verbroken.
    Het telefoonnummer was: >>> 004 420 520 87 <<<<
    Dus nog een keer een Dringend verzoek aan de makers van de website, zorg aub dat deze website voldoet aan Alle Veiligheidskenmerken..

   • #3200
    ngvSadmin
    Sleutelbeheerder

    De website http://www.gdp3.nl is geen website van de NGV en valt niet onder ons beheer. Wij hebben geen toegang tot de admin kant van de site,
    Het hoofdbestuur is bezig om alles weer gewoon op onze NGV site te krijgen, de NGV is het officiële verkoopkanaal van GensDataPro.

    Sorry voor de overlast maar wij moesten eerst zoeken naar de bron van deze site

    Met vriendelijke groet,
    Ad Bakker
    Hoofd ICT

  • #3093
   lwavanvelthoven
   Bijdrager

   Beste NGV medewerkers, ik ervaar steeds een grote mate van ergernis als ik een update gp3 wil uitvoeren: zelfs als ik via een andere browser dan Chrome of Edge (Firefox) een update heb binnen gehaald, dan wordt die nog voordat ik die kan openen door Norton verwijderd. Bovendien lukt het ook niet als ik de instellingen v Norton tijdelijk heb uitgeschakeld. Zelf als ik een update op een USB stick heb gezet (een keer gelukt) wordt die op de laptop direct ervan verwijderd. Bijzonder ook : ik kan via Chrome of Edge de site http://www.gdp3.nl niet eens bereiken! Kennelijk zit het diep in het geheugen van de beveiliging. Ik verzoek u vriendelijk maar dringend de Updates op een beveiligde manier te laten toezenden. M.vr gr.

   • #3094
    Simsgen
    Bijdrager

    Hopelijk volgt er dan nu eindelijk een positief en bruikbaar antwoord van de it-afdeling van deze vereniging. De enige oplossing schijnt te zijn Norton uit te schakelen, wat ik weiger te doen. Het moet toch niet zo moeilijk zijn om het juiste beveiligingsprotocol te koppelen aan de website?

    • #3095
     Simsgen
     Bijdrager

     Op 15 december jl. in #2982 heeft Jan Oudolf ook al geklaagd over deze blokkade. Dus NGV reageer professioneel en construeer een website die door Norton wordt geaccepteerd als veilig. Dat Norton zelf een oplossing aanbiedt staat hier buiten. Iedere website bouwer moet zorgen dat ‘zijn’ website veilig kan worden bereikt, zonder dat er ‘gesleuteld’ moet worden aan de gebruikte beveiliging. Het is niet voor niets dat it-ers dringend adviseren een goede internetbeveiliging te gebruiken.
     Dus it-afdeling van NGV Doe hier iets aan!

  • #3188
   136499
   Bijdrager

   Besten,

   Het euvel ligt hoogstwaarschijnlijk bij je browser., in ieder geval bij mij
   FireFox:
   2 streepjes in rechterbovenhoek aanklikken
   kies voor add-ons
   zet het schuifje bij Norton safe web op uit
   Download en installeer GDP3

   Vergeet niet het schuifje weer op aan

   Chrome
   de 3 puntjes rechterbovenhoek aanklikken
   kies daar voor instellingen
   kies links in het menu voor extensies
   zet daar het schuifje van Norton safe web op uit
   dowwnload en installeer GDP3
   zet het schuifje van Norton bij de extensies weer op aan

   Ook ik kwam er niet achter wat ik moest doen, de Norton medewerker liet me zelfs Norton verwijderen!
   Gelukkig wist mijn schoonzoon wel waar het kon zitten.

   Hopelijk werkt dit voor jullie ook!

   • #3192
    Simsgen
    Bijdrager

    Bedankt voor het opgeven van de duidelijke oplossing.
    Maar is een Veilige Website voor het upgraden niet een betere oplossing dan dit gehannes met aan/uitzetten van een beveiligingsprogramma? Dus nogmaals een dringend beroep aan de IT-afdeling van deze vereniging: DOE hier iets aan!

   • #3201
    ngvSadmin
    Sleutelbeheerder

    Allen,

    Het euvel ligt aan de website kant. Aangezien er geen SSL certificaat op de site zit geven NORTON en andere virusprogramma’s deze site aan als onbetrouwbaar. Dus uw browser beschermd u in deze.

    Met vriendelijke groeten

    Ad Bakker
    Hoofd ICT NGV

  • #3250
   fmoubis
   Bijdrager

   Ik heb gisteren een update gedownlaod van 3.01.7 naar 3.01.8. Bij het laatste hinderlijke Norton scherm heb ik de downloadsite bij Norton aangemeld als safe.
   Vandaag bevestiging ontvangen dat Norton mijn wijzigingsverzoek accepteert. (zie bijlage) Ik hoop dat hiermee een deel van de problemen is opgelost.

  • #3265
   btw
   Bijdrager

   Mooi werk fmoubis. Ik heb net een nieuwe versie 3.0.1.9 neergezet waarin de doopaanhef er weer is (bij alleen doopgetuigen) en de lege regels in opmerkingen ook weer. Zie http://www.gdp3.nl

   • #3270
    Simsgen
    Bijdrager

    Het is inderdaad gelukt om de website te benaderen. Bedankt!
    Wil ik toch opmerken waarom het hoofd van de IT-afdeling van het NGV dit zelf heeft gedaan. Ze verkopen en promoten immers dit programma, dat wel in hun beheer wordt uitgegeven. Dan dragen ze ook de verantwoordelijkheid om te zorgen dat de mogelijke updates zonder problemen van een website gehaald kunnen worden!

  • #3271
   btw
   Bijdrager

   Momentje: dat Norton volkomen onterecht een probleem heeft met websites is niet aan de NGV te wijten.

Weergave van 6 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar top