verwantschap vaststellen

Home Forums Hulpvragen Genealogieprogramma’s GensDataPro verwantschap vaststellen

Weergave van 8 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #2545
   sjaakbax
   Bijdrager

   Goedemorgen, hoe kan ik in GensDataPro de verwantschap vaststellen tussen 2 personen in mijn bestand?

  • #2546
   136499
   Bijdrager

   je gaat selecteert eerst de eerste persoon, dan kies je via menu Uitvoer: bloedverwantschap tussen 2 personen. Het menu zoek persoon opent zich en je geeft daar persoon nummer 2 in. je zegt OK en je geeft via rapportage nog wat criteria aan, bv het aantal generaties waarin je wilt zoeken. GDP zoekt dan naar de verwantschap en presenteert die dan in een tekst.

  • #2547
   btw
   Bijdrager

   of je zet de ene persoon in het linkerboven scherm en de andere in het rechterbovenscherm, en kiest dan uitvoer-teken verwantschap.
   Wanneer er geen verwantschap is, of hij is echt veel te ver weg, komt er vanzelf niets. Maar anders tekent GDP in blokjes hoe men verwant is. Dit gaat over aangetrouwde stappen heen. Wanneer er meerdere “paden” mogelijk zijn komt de eerste die GDP vindt in beeld.

   • #2554
    020eddy@
    Bijdrager

    Dat werkte altijd perfect, na de update 3.0.0.9 niet meer, programma blijf vragen naar een persoon in het rechterscherm

  • #2561
   btw
   Bijdrager

   welke persoon heeft u links, en welke rechts staan dan ? Zet eens een kind links en zijn grootvader of neef rechts… werkt het dan ook niet ? Wilt u een prntscreen plaatsen van het scherm ?

  • #2567
   werner789
   Bijdrager

   Via het beginscherm met links en rechts de beide personen, waarvan je de verwantschap wilt laten zien, werkt wel! Alleen staat er in het invoerscherm dat je de persoon linksboven moet invullen, maar die is al ingevuld. Je moet dan dus de persoon rechts invullen. Dat is dus erg verwarrend. Ik heb dit uitgetest bij het oefenbestand Oranje en bij mijn familiebestand., waar een oom en een tante verre neef en nicht van elkaar zijn.

  • #2568
   werner789
   Bijdrager

   Even een aanvulling. Ik wil wel een screendump plaatsen, maar dat bestand is veel groter dan de 512 K dat ik mag meesturen. In het demo-bestand Oranje kies je eerst koning Willem III (nummer 6). Die staat dan links boven. Dan klik je met de rechtermuisknop op nummer 7, Sophia van Wurtemberg, de eerste vrouw van Willem III, die volle neef en nicht van elkaar zijn. Die staat dan rechtsboven. Dan ga je naar uitvoer, teken verwantschap. Dan zie je het invoerscherm, waarbij Willem III al is ingevuld, maar dan komt het verwarrende. Linksboven staat zoek persoon linksboven, maar die staat er al. Je moet dus daar de persoon rechts invoeren, Sophia. En dan werkt het wel.

  • #2569
   MH
   Sleutelbeheerder

   Bij Teken verwantschap wordt er dan direct een uitvoer gemaakt.

   U hebt gekozen voor Bloedverwantschap tussen 2 personen. Dan krijgt u de vraag zoek persoon.
   In de help staat het volgende:
   Uitvoer]-Bloedverwantschap tussen 2 personen
   Hiermee kunt u vaststellen wat de bloedverwantschap tussen twee personen is.
   Zet de eerste persoon linksboven in beeld, kies deze optie en GensDataPro zal middels het zoekscherm vragen naar welke tweede persoon een verwantschap gezocht moet worden.

   Hier is duidelijk uitgelegd dat u in dit zoekveld de 2e persoon moet aangeven.

  • #2570
   btw
   Bijdrager

   Het kan zijn dat de melding komt omdat u heeft ingesteld dat u de relaties steeds rechts wil zien. Zet dan dan even uit met deze knop (bijlage)

  • #2572
   btw
   Bijdrager

   wanneer het al staat ingesteld dat de relaties NIET rechts komen, ziet u een andere knop (bijlage)

Weergave van 8 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar top