WieWasWie functie versie 3.0.1.0

Home Forums Hulpvragen Genealogieprogramma’s GensDataPro WieWasWie functie versie 3.0.1.0

Weergave van 1 genest reactie
 • Auteur
  Berichten
  • #2796
   Andre
   Bijdrager

   Bij de oude versie werd circa voor het geboortejaar gebruikt bij het gebruik van WieWasWie functie indien de leeftijd bekend was
   Bij het samenvoegen werd, als er een datum bij de samengevoegde persoon voorkwam die overeenkwam met circa alleen de datum meegenomen.
   Na de update 3.0.1.0 wordt er een L en twee jaartallen gebruikt. Bij het samenvoegen worden deze jaartallen in het opmerkingen vak geplaatst indien er een datum bekend is, ook al is deze datum in het tijdvak.
   Graag ook in dit geval niet het tijdvak in het opmerkingen vak plaatsen.

  • #2798
   btw
   Bijdrager

   Eigenlijk worden er geen twee jaartallen gebruikt: de datumcorrectie “L” betekent “of het jaar erop”. Dus 1845 L betekent 1845 of 1846. De L is gekozen omdat deze datumschatting voortkomt uit een gebeurtenis met ene echte datum en een leeftijd.
   Bij samenvoegen van twee personen met tegenstrijdige datums wordt de datum van de persoon rechts tussen haakjes in de opmerking gezet. Kloppen de datums echter met elkaar, dan wordt de meest nauwkeurige overgenomen in het resultaat, en de minder nauwkeurige waarde vervalt geheel.
   Dit laatste werkt niet helemaal goed: onterecht word de datum van de persoon rechts nu altijd in de opmerking geplaatst (ten overvloede indien de datums met elkaar stroken). Komt goed in de volgende update. Voorlopig even handmatig de overbodige datum in de opmerking weghalen.

Weergave van 1 genest reactie
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
Scroll naar top